• Főoldal
  • Zene
  • Zene húros, fúvós és ütőhangszerekre, valamint emberi hangra

Zene húros, fúvós és ütőhangszerekre, valamint emberi hangra

Zene húros, fúvós és ütőhangszerekre, valamint emberi hangra könyv borítója

Laczó Zoltán Vince kompozíciói

4 (3)
nyomtatás Kedvencek közé
  • Általános fogyasztói ár:2980 Ft
  • Akciós ár: 2980 Ft
  • Az árak tartalmazzák az általános forgalmi adót.
kosárban van

Zene húros, fúvós és ütőhangszerekre, valamint emberi hangra

1-3. A Dunánál – kórusmű József Attila versére, Budapesti Bach Kórus, vezényel: Ella István (8.02p)
4. Sonatina Ea: Láng Gabriella – zongora (5.53p)
5. Fantázia – brácsára és fúvósötösre Cs. Nagy Tamás, Pentaerophonia Fúvósötös (6.08p)
6. Születésnapi gyertyák Ea: Láng Gabriella – zongora (4.40p)
7. Szent Ignác imája – kórusmű Sík Sándor versére, Budapesti Bach Kórus, vezényel: Ella István (1.50p)
8. Walzer Ea: Láng Gabriella – zongora (1.23p)
9. Lélekkő – Ea: Simonova Jaroszlava - gordonka (5.42p)
10-16. Romantikus szvit Ea: Láng Gabriella - zongora (25.46p)
17. Epitaph Ea:Cserey Anna – fuvola, Győri Ütőegyüttes (5.07p)
18. Ki viszi át a Szerelmet? – kórusmű Nagy László versére, Budapesti Bach Kórus, vezényel: Ella István (3.04p)

Laczó Zoltán Vince 1964. október 25-én, Győrben született. Alap és középfokú tanulmányait szülővárosában végezte, majd Budapesten 1991-ben jazz-előadóművészi, 1999-ben Marosi László növendékeként fúvószenekari karmesteri végzettséget szerzett, ezt követően részt vett Bob Gifford, Ronald Johnson, és Jan Magnus-Dahle mesterkurzusain. Zeneszerzést Bogár Istvántól tanult.
1984 és 1988 között a Rock Színház zenekarának, és különféle jazz és rock együtteseknek volt tagja. Katonaidejét – bőgősként – a Zrínyi Miklós Katonai Akadémia Szimfonikus Zenekarában töltötte.
1991-től Németországban színházi muzsikusként – megszakításokkal – 1994-ig dolgozott.
1994 és 1997 között a Vi-Dok Stúdió keretében készülő természet és oktatófilmek, valamint tévésorozatok zeneszerzője, illetve – 2001-ig – a Four Fathers énekegyüttes állandó hangszerelője. 1997-től a veresegyházi Lisznyay Szabó Gábor Zeneiskola tanára, majd 2004-től a Magyar Katolikus Rádió zenei szerkesztője és zenei rendezője.

2007-ben a Sapientia Hittudományi Főiskolán teológiai tanári diplomát szerzett, szakdolgozatát Dr. Áment Lukács orgonaművész, bencés szerzetes vezetésével az egyházzene történetéből és tanításának lehetséges módozataiból írta.
Első fontosabb bemutatója 1995 decemberében a Zeneakadémia nagytermében, a Radnóti Miklós versére komponált Éjszaka című kórusmű volt, melyet Lovas Gabriella vezényelt. Az ezt követő bemutatók sorából kiemelkedik az 1998-ban, Zádori László vezényletével bemutatott Tékozló fiú című misetételekre írt oratórium, melyben a Four Fathers Énekegyüttes és mások mellett Ella István orgonaművész is szerepelt, valamint a Millenniumi Te Deum 2001-es bemutatója, melyet a Debreceni Kodály Kórus és a Debreceni Filharmonikus Zenekar adott elő Francisco Estevez spanyol karmester irányításával. A mű kamara változatát Ella István vezetésével 2009-ben a Budapesti Bach Kórus is műsorára tűzte. Kompozíciói rendszeresen elhangzanak a szegedi Vántus István Kortárszenei Napok és az Alkotó Muzsikusok Társasága hangversenyein, illetve más hazai és külföldi hangversenyek műsorán. Variációk és improvizációk egy régi magyar dallamra című művét 2010. májusában Sydney-ben, az ISCM World New Music Days keretében adta elő a Sydney-i Conservatorium Big Bandje, vezényelt: Bill Motzing. Tubaversenyét 2012 novemberében Koppányi Zsolt és a németországi Musikkapelle Oberstdorf mutatta be, vezényelt: Marius Galvin.
1998 óta ír színházi kísérőzenéket, zenés játékokat, melyek időről-időre feltűnnek a színházak műsorán.
Tagja a Magyar Zeneszerzők Egyesületének, a Magyar Jazz Szövetségnek, és alelnöke az Alkotó Muzsikusok Társaságának.
Műveit az Alliance Music Publications Inc. (USA), a Solo Music Budapest Zeneműkiadó, és a Trio-Art Music kiadó publikálja.
Előadóművészek:
Ella István Liszt-díjas karnagy, orgonaművész, Veresegyház díszpolgára. A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán Gergely Ferenc professzornál orgonálni, Vásárhelyi Zoltán professzornál pedig karvezetést tanult. 1971-ben diplomázott, majd Weimarban és Lipcsében folytatta tanulmányait Johannes Ernst Köhler (orgona és improvizáció), valamint Olaf Koch (karmester) professzoroknál. Karmesteri diplomáját 1974-ben szerezte meg Wittenbergben, ahol a Hallei Filharmonikus Zenekart vezényelte. Orgonaművészként, és a Budapesti Bach Kórus karnagyaként Európa, Ázsia és Amerika számos országában vendégszerepelt.
A Budapesti Bach Kórus 1989-ben alakult. Tagjai hivatásos énekesek, céljuk a barokk kóruszene - különös tekintettel J. S. Bach műveire - legújabb ismeretek szerinti autentikus előadásmódjának tolmácsolása. Fontos feladatuknak tekintik továbbá a magyar zeneszerzők - kiváltképpen Liszt Ferenc, Bartók Béla és Kodály Zoltán - alkotásainak ápolását is. A rendszeresen fellépő kórus Magyarország zenei életének egyik legjelentősebb képviselője, számos CD és rádiófelvétel közreműködője.
Cs. Nagy Tamás 1976-ban született Vácott. Zenei tanulmányait a váci Bartók Béla Zeneiskolában, a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, és a Liszt Ferenc Zeneakadémián végezte, ahol Bársony László irányításával 2000-ben diplomázott. 2000–2002-ig posztgraduális képzésen vett részt a Hochschule für Musik und Theateren, Saarbrückenben. Diemut Poppen vezetésével 2002-ben itt is diplomát szerzett. Az Orfeo Kamarazenekar és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának tagja. 2004-től a Magyar Katolikus Rádió zenei szerkesztője.
A Pentaerophonia Fúvósötös a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóiból alakult 2003 szeptemberében, tanáruk, Vajda József irányításával. Az együttes mindenfajta zenei stílusban otthon érzi magát, a klasszikustól a kortárs zenéig, sőt, a szórakoztató zene területén is. Rendszeresen koncerteznek itthon és külföldön egyaránt. Közreműködő tagok: Bíró Zsófia – fuvola, Jakab Ágnes – oboa, Kováts Imre – kürt, Tötös Krisztina – klarinét, Ott Rezső – fagott.
Cserey Anna 5 évesen kezdett zongorázni, majd 9 évesen, Katrin Zsolt növendékeként fuvolázni. A kókai zeneiskolában végzett tanulmányok mellet tagja lett a Dányi Fúvószenekarnak. A budapesti Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola elvégzése után a győri Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézetében szerezte meg fuvola előadóművész BA diplomáját 2011-ben. Ezt követően– Ittzés Gergely növendékeként – mesterdiplomát szerzett 2013-ban.
A Győri Ütőegyüttes 1974-ben Váray László vezetésével alakult, kizárólag ütőhangszeres zenészekből áll, a jelenlegi felállásban 14 éve működnek. Repertoárjukban a klasszikus művek mellett megtalálhatók afrikai - latin dobzenék, kifejezetten mai kor ütőhangszereire komponált művek, dallamhangszeres átiratok, és jazz darabok.
Közreműködő tagok: Papp Balázs – művészeti vezető, Gerencsér Balázs, Fazekas Ádám, Májer Dániel, Tanyi Péter.
Simonova Jaroszlava a munkácsi zeneiskolában kezdett gordonkázni, majd 1994-ben a lembergi Mikola Liszenko Zeneművészeti Akadémián szerzett diplomát Jurij Lanyuk, és prof.Kharitina Kolessa,valamint Tatiana Supjana növendékeként. 1991-ben a Bayreuth-i fesztiválon kamarazenei és zenekari mesterkurzuson vett részt. Már főiskolásként a Lembergi Nemzeti Operaház zenekari művésze, valamint a Lembergi Kamarazenekar szólócsellistája. 1994-től Magyarországon él, először zenetanár, és a Gödöllői Szimfonikus Zenekar tagja. 1998-tól szerepel szólistaként, Schumann: Gordonkaversenyét a Lembergi Filharmonikus Zenekar szólistájaként játszotta, majd Haydn, Vivaldi és Elgar versenyműveit adta elő a Gödöllői Szimfonikus Zenekar kíséretével. 2000-től – a Con Brio Trio tagjaként – számos hangversenyen és fesztiválon vett részt Németországban, Ausztriában, Magyarországon, Csehországban, és Ukrajnában. Kétgordonkás művek előadójaként rendszeresen fellép Kiss-Domonkos Judit gordonkaművésszel.
Láng Gabriella Nagyváradon született, tanulmányait a nagyváradi Művészeti Liceumban kezdte, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta, majd 1985-ben Falvai Sándor, Jandó Jenő és Kadosa Pál növendékeként zongoraművész diplomát szerzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán. 1982 és 87 között Alfons Kontarsky, Sebők György, Starker János, Fenyves Lóránd tanítványaként külföldi kurzusokon tökéletesítette tudását. 1982-ben Csehszlovákiában, a Nemzetközi Négykezes és Kétzongorás Versenyen I. helyezést, 1986-ban a müncheni ARD Nemzetközi Kétzongorás versenyen megosztott harmadik helyezést ért el. Európa számos városában, Ukrajnában és Izrael hangversenytermeiben lépett fel, és számos rádiófelvételt készített. 2007-ben – kortárszenei művek előadásáért – Artisjus-díjban részesült.

Hozzászólás írása

A véleményezések csak moderálás után jelennek meg. Az e-mail címet kérjük megadni - nem adjuk közre az oldalon, harmadik félnek nem továbbítjuk és kéretlen levelet sem küldünk.

Webdesign, sitebuild és front-end fejlesztés