Horváthné Kovács Andrea - Módosné Hegedűs Tímea
A szavak építőelemei

A szavak építőelemei könyv borítója

Készség- és képességfejlesztő munkafüzet az olvasás előkészítő időszakára

  • Kiadó: Magyar Kultúra Kiadó
  • Szállítás: 3 munkanap
  • Oldalak száma: 74
  • Nyelv: magyar
  • Kiadás éve: 2018
  • Borító: 210 x 295 tűzött, puha táblás papírkötés
5 (3)
nyomtatás Kedvencek közé
  • Általános fogyasztói ár:980 Ft
  • Akciós ár: 980 Ft
  • Az árak tartalmazzák az általános forgalmi adót.
kosárban van

A szavak építőelemei

Előszó
Tanítóként rengeteg módszert, játékot alkalmazunk, hogy a gyermekek minél könnyebben megszerezzék az olvasás és az írás elsajátításához szükséges készségeket. Az évek során azt tapasztaltuk, hogy első osztályban nagy hangsúlyt kell fektetni az alapkészségek fejlesztésére. Fontos, hogy az előkészítő időszak nagyon alapos legyen. Olyan tevékenykedtető munkafüzetet állítottunk össze, melyben mindvégig szem előtt tartottuk ezt az irányelvet.

AZ ÉN ÁBÉCÉM tankönyvekre támaszkodva haladtunk a hangok megismerésével. Minden hang előhívására sok időt hagyva, játékos feladatokon keresztül jutunk el odáig, hogy a gyermekek az olvasás megkezdésére már meg tudják különböztetni egymástól a beszédünk szavait alkotó magánhangzókat és néhány mássalhangzót is. Kiemelten kezeljük a hangok differenciálását, aminek segítségével sokat fejlődik a gyermekek beszédészlelése.

Fontosnak tartjuk a kicsik beszédértésének, ritmusérzékének fejlesztését is, ezért minden hanghoz mondókát, verset is kapcsoltunk.

A szótagokra, hangokra bontásnál használt ábráknál ügyeltünk arra, hogy a képek a kicsik számára érthetőek, egyértelműek legyenek.

A feladatok összeállításánál fontos szempontnak tartottuk a nehézségi fokozat betartását, ami a tanórai differenciálásra is lehetőséget ad.

A munkafüzetben nemcsak az olvasáshoz szükséges alapkészségek fejlesztéséhez találnak feladatokat, hanem az íráshoz is (pl.: irányok gyakorlása, alak-háttér megkülönböztetése, szerialitás, finommotorika és figyelem fejlesztése).
Reméljük elnyeri az Önök tetszését és meghatározó segédeszközként tudják használni!

Tisztelettel:
Horváthné Kovács Andrea - tanító, mesterpedagógus
Módosné Hegedűs Tímea - tanító, gyógypedagógus

Hozzászólás írása

A véleményezések csak moderálás után jelennek meg. Az e-mail címet kérjük megadni - nem adjuk közre az oldalon, harmadik félnek nem továbbítjuk és kéretlen levelet sem küldünk.

Webdesign, sitebuild és front-end fejlesztés